Спорт

Сада и званично - Милојевић преузео Звезду

Владан Милојевић други пут у каријери постао шеф стручног штаба Црвене звезде
Сада и званично - Милојевић преузео Звезду© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Владан Милојевић је на клупи црвено-белих наследио Израелца Барака Бахара који је смењен након пораза у вечитом дербију од Партизана (2:1) и елининације из Лиге шампиона.

"У Звезду сам дошао са неких 16 година из малог града. Звезда ми је много дала и увек сам себи постављао питање шта могу да учиним за Звезду. И када сам одлазио, а отишао сам након добрих резултата, рекао сам да Звезда може увек на мене да рачуна. Незахвално је обећавати, али верујем у рад и учинићу све што је до мене да завршимо сезону у складу са амбицијама клуба", рекао је Милојевић.

Након речи Звездана Терзића, да ће поднети оставку уколико Звезда не буде шампион на крају сезоне, делује да је велики притисак на новом шефу стручног штаба. Међутим, Милојевић се радује изазову.

"Волим да радим под притиском. Мени се не свиђа зона комфора. Притисак је заправо изазов. Сви у клубу морамо да верујемо и радимо у истом правцу. Звезда има добар састав. Екипа има потенцијала, направљена је добра селекција, а сада је битно да се уклопе у једну целину. Имамо много страних играча, јако је важно да они упознају клуб, да знају где су дошли, а домаћи играчи да преузму одговорност."

Он је рекао да ће сигурно бити одлазака и долазака, а поручио је да су врата отворена и бившим играчима са којим је сарађивао у првом мандату. Ипак, Милојевић није желео да говори о конкретним именима и рекао је да ће се тиме бавити "од понедељка".

Милојевић је у претходном мандату од 2017 до 2019. године остварио историјске резултате - освојио је две, практично три титуле и увео Звезду, прво у Лигу Европе после десет година, а потом и два пута у Лигу шампиона.

"Поносан сам на све што смо урадили у претходном мандату. Звезда је нешто сасвим другачије, увек је другачије доживљавам. Истинска жеља у мени је била, да увек имају једног човека којег могу да позову и који никад неће рећи не."

На питање колико ће му сада бити лакше него први пут, Милојевић је одговорио контра-питањем.

"Можда је питање колико ће бити теже? Ми смо 2017. године кретали од нуле, па се видела разлика, сада је другачије. Све се заборавило што је било. Није лако водити све ово, са великим очекивањима и понављањем резултата", поручио је Милојевић.

Он сматра да је Звезда је на добром путу, да је "импозатно шта је све радила последњих година", због чега је потребно одржати континуитет.

"Има ствари које ћемо пробати да задржимо. Не смемо да кажемо да Бахар није радио како треба, велики бенефит су млади играчи који су добили шансу у Лиги шампиона и ту лежи потенцијал, треба им давати шансу", навео је Милојевић.

image