Спорт

"Рекао је да ће Звезда победити 4:0, ја то не бих рекао ни да су последњи на табели"

Нападач Партизана Немања Николић је истакао да су му досадиле приче о наводним намештањима утакмица, као и да је њега и његове саиграче мотивисала изјава једног играча Звезде
"Рекао је да ће Звезда победити 4:0, ја то не бих рекао ни да су последњи на табели"© FK Partizan / Miroslav Todorović

Фудбалери Партизана победили су Црвену звезду 2:1 у 171. "вечитом" дербију и тако освојили јесењу титулу, окончавши 2023. годину на челу Суперлиге Србије.

Видело се да је Игор Дуљај боље припремио црно-беле за овај меч, а они су очито били мотивисани и изјавом фудбалера Звезде Османа Букарија који је најављивао лаку победу са три или четири гола разлике.

То је засметало и нападачу Партизана Немањи Николићу, који је подсетио на ту изјаву након меча.

"Веровали смо, мислим да је њихов играч заслужан за то, због онога што је изјавио да ће бити 3:0 или 4:0, а могу и ја да мислим да смо ми квалитетнији. Нико нас неће понижавати и омаловажавати, то је ружно. Да је Звезда на 16. месту, ја то не бих урадио. Могао сам да постигнем гол, али надам се да ће ми се вратити други пут", казао је Николић "вруће главе" после меча.

Популарни "Таки" истиче и да би Звезда била на корак до титуле да је победом у Хумској отишла на пет бодова предности.

"Ми кад смо против Бачке Тополе одиграли 3:3, па су рекли да је намештено - Звезда осваја, сад ми победили - кажу опет намештено. Не знам више ко то намешета, нек се јави тај. Показали смо квалитет, губили смо од ТСЦ-а, али то је нормално. Погледајте, Сити није победио пет утакмица, нормално је да се губи, на нама је у Партизану да оправдамо улогу фаворита, али свако има право да се нада. Веровали смо да ћемо бити први и први смо, а да ли ћемо остати - то ћемо видети", нагласио је Николић.

Поручио је да се на крају сусрета закачио са Кангом, али да је то све било у жару борбе јер се добро познају. Николић је додао и да се нада повратку навијача Партизана у Хумску.

"Фалила је та атмосфера у Хумској, поштујем њихов став, да ли желе да наставе бојкот или не - то је на њима. Волео бих да нађу заједнички језик са управом и да нам буду ветар у леђа. Ми смо најбољи на гостовањима пошто нас подржавају. Велики клуб је уз навијаче још већи. Није то случајно", закључио је Немања Николић.

image