Спорт

Јокић не уме да промаши - Србин у победи исписао историју, НБА то не памти

Нагетси су убедљиво славили, а српски центар је направио подвиг какав није виђен још од дана легендарног Вилта Чемберлена
Autor: YouTube / nba screen

Кошаркаши Денвера убедљиво су савладали екипу Мемфиса 141:105 у ноћи између четвртка и петка и тако уписали шести тријумф у низу, а и овога пута је највећа звезда тима успела да уради нешто невероватно.

Никола Јокић је забележио перфектан "трипл-дабл", пошто је меч завршио са 26 поена, 14 скокова и 10 асистенција, а да притом није промашио ниједан шут.

У свакој колони је Јокић био савршен, па је убацио свих 11 шутева из игре и сва три слободна бацања, а на све је додао и једну блокаду.

Јокић је тако постао први играч у НБА лиги са више од једног "трипл-дабла" без промашаја још од Вилта Чемберлена. Уз то, он је имао и одличну подршку саиграча, па се питање победника није доводило у питање ниједног тренутка.

Џамал Мареј је убацио 23 поена уз девет асистенција, Пејтон Вотсон је убацио 20, док су двоцифрени још били и Џулијан Стротер, Кентавијус Калдвел Поут (по 12) и Кристијан Браун (11 поена).

У тиму Мемфиса је Дезмонд Бејн убацио 23 поена, а Маркус Смарт 17, али су Гризлиси после свега остали на чак 37 поена заостатка. Денвер је сада другопласирани тим Запада са учинком 23-10, док је Мемфис на 13. месту са скором 10-20.

image