Спорт

Богдановић је најбољи шести играч НБА лиге, али Атланта наставља да тоне

Нова одлична партија српског репрезентативца није била довољна да се избегне трећи узастопни пораз
Богдановић је најбољи шести играч НБА лиге, али Атланта наставља да тонеGetty © Tim Nwachukwu

Кошаркаши Чикага савладали су Атланту на свом терену резултатом 118:113, уз још једну одличну представу Богдана Богдановића.

Капитен "орлова" је на паркету провео нешто више од 31 минута и за то време постигао 22 поена (8/21 из игре, 3/12 тројке), уз три скока и једну асистенцију.

Богдановић је био најефикаснији у свом тиму и ово му је био осми меч од последњих девет у којима је убацио 20 и више поена.

Упркос чињеници да је наставио да истиче кандидатуру за најбољег шестог играча у НБА лиги, то није било довољно да Хокси избегну пораз у Чикагу.

Булси су и поред чињенице да су изгубили двоцифрени вишак из прве четвртине, а онда и "дебело" заостајали у другој, успели да се врате и дођу до преокрета у финишу.

Најзаслужнији за то били су Демар Дерозан са 25 поена и шест асистенција, односно Андре Драмонд који је доминирао под обручима (24 поена и 25 скокова).

Код "јастребова", Тре Јанг забележио је дабл-дабл од 21 поена и 13 успешних додавања, док је Дежонте Мареј додао 17 поена.

Булси су остварили девету победу у последњих 13 утакмица, а у екипи због проблема са стопалом није било Зека Левина, као ни Николе Вукчевића због проблема са препоном и куком.

Чикаго је сада десети на табели Источне конференције са скором 14-18, док је Атланта одмах испод са 12 победа и 18 пораза.

image
VV inauguration
banner