Спорт

Шабанаџовић: Србија може да буде изненађење Мундијала

Некадашњи репрезентативац Југославије верује да би и Србија и Хрватска на Светском првенству могле да остваре добар резултат.
Шабанаџовић: Србија може да буде изненађење Мундијала© Milan Maricic / ATA Images

Почетак Светског првенства доноси велика очекивања бројним селекцијама учесницама, а оптимистични пред овај турнир су и једини представници бивших југословенских република, Србија и Хрватска. Голман "орлова" Вања Милинковић-Савић верује у успех тима, док Андреј Крамарић сматра да би Хрвати могли поново да стигну до финала Мундијала, као пре четири године у Русији.

А да те две репрезентације могу да буду потенцијална изненађења на турниру у Катару, истакао је и бивши репрезентативац Југославије Рефик Шабанаџовић.

Бивши играч Црвене звезде је за "Дневни аваз" истакао да су Француска, Бразил и Аргентина главни фаворити на Мундијалу у Катару.

"Типујем на њих, пошто имају најбоље фудбалере и мислим да ће да воде главну реч на Светском првенству. Увек буде изненађења, видећемо шта ће да се деси. Не смемо да заборавимо ни Немачку, која увек игра добро на Мундијалима, као што је био случај 1990. када сам ја играо", рекао је Шабанаџовић.

Он је похвалио селекторе Србије и Хрватске, Драгана Стојковића и Златка Далића.

"Хрватска и Србија имају добре репрезентације. Успех је да прођу у други круг, али они би могли да буду потенцијална изненађења на турниру. Доста зависи од жреба, који је сигурно лакши за Србију. Хрватска је са Далићем на претходним шампионатима показала да може. Стојковић је, са друге стране, улио то самопоуздање, које је недостајало Србији. Добро се сећамо да је рекао да ће се пласирати на првенство без обзира што је Србија била у групи са Португалијом. И они имају добре шансе, али је најбитније да прођу групу", додао је Шабанаџовић.

Он је са репрезентацијом Југославије 1990. године учествовао на  Мундијалу у Италији.

"Мундијали су се увек одржавали током лета. Сада је овај у јеку сезоне, фактички се прекидају првенства и иде се на Светско првенство. Због тога долазе повреде. Атрактивније је да се гледају мечеви током лета. Знам да неке утакмице почињу у 11 сати, радно је време. То није идеалан термин. Међутим, одлучила је та финансијска страна."

Шабанаџовић (57) је у каријери поред Црвене звезде играо за Железничар, АЕК, Олимпијакос и Канзас. За репрезентацију Југославије одиграо је осам мечева.

image
VV inauguration
banner