Спорт

Крамарић: Хрватска може опет до финала Мундијала, као у Русији

Нападач хрватске репрезентације верује у нови велики успех свог тима.
Крамарић: Хрватска може опет до финала Мундијала, као у РусијиGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Светско првенство у Катару је почело, Еквадор је славио против домаће селекције, а у понедељак су на програму три утакмице у групама А и Б.

За то време, остале селекције се спремају за своје прве окршаје на Мундијале. Исто је и у редовима Хрватске, а њихов репрезентативац Андреј Крамарић изјавио је да његов тим на у Катару може да понови резултат из Русије.

Хрватска је пре четири године на Светском првенству у Русији поражена у финалу од селекције Француске са 4:2, што је њихов највећи успех у историји.

"За мене је ово друго Светско првенство, сви смо мотивисани и спремни. У фудбалу, као у животу, треба имати среће. Имамо квалитетан састав, супер смо екипа, али то морамо да покажемо на терену. Можемо да поновимо резултат из Русије, али најважније је да прођемо групу", рекао је Крамарић на конференцији за новинаре у Дохи, преноси Хина.

Хрватска ће у Катару играти у групи са Канадом, Мароком и Белгијом.

"Морам искрено да кажем да сам очекивао горе време у Катару. Солидно смо се прилагодили, зна да дуне и неки ветар. У глави смо спремни, време и услови неће бити проблем. Можда ћемо да се прехладимо од климатизованих стадиона", рекао је он, пре него што је прокоментарисао чињеницу да се Мундијал први пут игра у новембру и децембру.

"Супер је тајминг, јер су се до сада светска и европска првенства увек играла на крају сезоне када су сви фудбалери уморни. Играчи у овом тренутку нису уморни, сви пуцају од енергије. Светско првенство ће да 'гори'", навео је Крамарић, који сматра да је Бразил фаворит на Мундијалу у Катару.

Први меч на Мундијалу, Хрватска игра у среду против Марока.

image