Спорт

Мицић за 10 минута показао какву магију има у рукама

Некадашњи МВП Евролиге и даље не добија превелику минутажу, али и за кратко време на паркету способан је да покаже колико је талентован
Мицић за 10 минута показао какву магију има у рукамаGetty © Joshua Gateley / Stringer

Српски репрезентативац Василије Мицић био је веома добар у новој победи Оклахоме у НБА лиги.

Тандер је наставио да "меље" у најјачој лиги света, овога пута бољи је био у Бостона 127:123, у утакмици у којој је и Васа имао значајну улогу.

Мицић је на терену провео тек нешто мање од 11 минута и за то време је постигао три поена (1/5 из игре, 1/4 тројке), уз један скок и пет асистенција.

Међутим, већи део тих додавања био је веома атрактиван, чиме је српски играч показао за шта је способан и подсетио на евролигашке дане, када је био један од најбољих на "старом континенту".

Оклахома је остварила пети узастопни тријумф, а након што је срушила шампиона Денвер, сада је пао и један од главних фаворита за титулу.

Бостон је губио у већем делу сусрета, али је у самој завршници успео да се резултатски врати, упркос томе што је у трећем периоду имао и 13 поена заостатка. Дошли су Селтикси на минус два, али је онда ствари у своје руке узео Шај Гилџус-Александер и решио меч.

Канађанин је био најбољи у победничком тиму са 36 поена (14/22 из игре), шест скокова и седам асистенција, а најбоље га је пратио Џош Гиди који је дуел завршио са 23 поена, осам ухваћених лопти и шест успешних додавања.

На другој страни, "зеленима" нису биле довољне ни сјајне партије Кристапса Порзингиса и Џејсона Тејтума.

Летонац је био најефикаснији са 33 поена и 10 скокова, док је Американац такође уписао дабл-дабл (30 поена и 13 скокова).

Оклахома је и даље друга на табели Западне конференције са 23 победе и девет пораза, док је Бостон први на Истоку са учинком 26-7.

Победе у ноћи између уторка и среде остварили су још Филаделфија севентисиксерси, Мемфис гризлиси, Њу Орлеанс пеликанси, Голден Стејт вориорси и Шарлот хорнетси.

image