Спорт

Ембид губи МВП титулу? Ново правило може да помогне Јокићу

Кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид могао би лако да остане без наслова најкориснијег играча НБА лиге и то у великој мери - својом заслугом
Ембид губи МВП титулу? Ново правило може да помогне ЈокићуGetty © Matthew Stockman / Staff

Ембид је већ пропустио осам од 35 мечева Севентисиксерса ове сезоне, што би могло да му озбиљно смањи шансе за ново МВП признање.

Разлог за то је ново правило НБА лиге по којем играч мора да одигра најмање 65 мечева у сезони.

Да би играч био у конкуренцији за звање најкориснијег играча, од ове сезоне не сме да пропусти више од 17 мечева регуларног дела сезоне, па тако Ембид већ сада зна да сме да пропусти само девет мечева у преосталих 47.

Ако се узме у обзир да је Ембид склон повредама, али и намерном пропуштању мечева против снажних тимова - као што већ годинама не долази у Денвер на мегдан Николи Јокићу - онда је јасно да би Камерунац могао да буде у проблему. Све то би могло да иде у корист Николе Јокића, који је поново међу главним фаворитима за ласкаво признање.

Иначе, амерички новинари су приметили и да Ембид намерно улепшава своју статистику како би био у позицији да добије признање. Тако је у убедљивом поразу од Њујорка (92:128) на терену провео 32 минута, како би појачао бројке до 30 поена и 10 скокова.

Због тога Ембида није било у ноћи између суботе и недеље на мечу против Јуте, који је Филаделфија поново изгубила (109:120). Иначе, ове сезоне Ембид просечно бележи 34,6 поена, 11,8 поена и шест асистенција по мечу.

image