Спорт

Тен Хаг поново "прозвао" Санча, па му пожелео срећу у Дортмунду

Менаџер Манчестер јунајтеда Ерик тен Хаг тврди да Џејдон Санчо није био "гладан успеха" у клубу са Олд трафорда и додао да енглески фудбалер није показао да је врхунски професионалац
Тен Хаг поново "прозвао" Санча, па му пожелео срећу у ДортмундуGetty © Michael Regan

Санчо је из Борусије Дормунд прешао у Манчестер јунајтед 2021. године за 85 милиона евра, али је био ван тима "црвених ђавола" од августа прошле године, пошто се сукобио са Тен Хагом.

Санчо је јавно рекао да је "жртвени јарац" у клубу, али је Тен Хаг тврдио да је фудбалер лош на тренинзима, и да је то разлог што га нема у тиму.

Санчо је потом одбио да се извини Тен Хагу, који је фудбалера избацио из тима.

Енглески фудбалер је пре неколико дана отишао на позајмицу у Борусију из Дортмунда, а на првом наступу је уписао асистенцију.

"Санчо није имао никакву жељу да игра. То се очекује од врхунског професионалца. Ако желиш да играш, мораш да покажеш жељу и да 'будеш гладан'. Да би клуб био на врхунском нивоу потребни су му играчи који имају изграђену личност, који су 'гладни' успеха и који су спремни све од себе да дају за овај грб. Сви морају да разумеју да се све ради тимски. Сви морамо да будемо на истој страни", рекао је Тен Хаг, преноси "Скај Спорт".

Он је поновио да је од Санча тражио да се извини за своје поступке.

"Да, то смо већ рекли. Не желим да се сваки пут враћам на ту тему. Џејдон зна шта мора да уради, то смо јасно рекли. Имали смо проблема са њим док је био овде. Његов боравак у Јунајтеду није био успешан", додао је холандски стручњак.

Тен Хаг је пожелео срећу Санчу у Борусији из Дортмунда.

"Вратио се назад у Борусију, желим му сву срећу тамо. Надамо се да ће да игра добро и да ће да буде успешан, а онда ћемо видети шта ће да се догоди", закључио је Тен Хаг.

image
VV inauguration
banner