Спорт

Ђерона је бивши - Србија остала без селектора после дебакла рукометаша

Рукометаши Србије нису оправдали очекивања на Европском првенству и после тога је све указивало на одлазак Шпанца са места селектора
Ђерона је бивши - Србија остала без селектора после дебакла рукометаша© Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Шпански тренер Тони Ђерона није више селектор сениорске репрезентације, саопштио је Рукометни савез Србије (РСС).

Како се наводи, после пријатељског састанка донета је једногласна одлука о споразумном раскиду уговора.

"После обављеног детаљног састанка дошли смо до закључка да је у овом тренутку споразумни раскид компромисно решење за обе стране после управо завршеног олимпијског циклуса. Захвални смо господину Ђерони за све позитивно што је урадио за мушки српски рукомет за време свог мандата и желимо му много среће у будућности. Рукометни савез Србије ће испоштовати све правне обавезе дефинисане уговором, чије је трајање закључно са јуном месецом. Даље одлуке у вези са мушком сениорском репрезентацијом биће донете у догледном временском периоду како би се у бараж за Светско првенство ушло спремно", истакла је председница РСС Милена Делић.

Ђерона је истакао да се није лако носити са ситуацијом после Европског првенства и још једне елиминације у првој фази - без победе.

"Нисмо остварили циљ и разумљиво је да је Рукометном савезу Србије потребна нова енергија пред све што следи. Захвалан сам за све и сваког у претходном периоду. Највише сам захвалан својој породици за безрезервну подршку. Колеге са којима сам радио у стручном штабу су дале све од себе и радиле неуморно све ово време. Играчима се посебно захваљујем на поверењу, жељи и доприносу који је увек био максималан. Хвала и свим људима у Србији који су били уз нас, а новом стручном штабу желим још већу подршку и најбоље могуће резултате", поручио је Ђерона.

image
VV inauguration
banner