Спорт

Све у знаку Декија - Иницијали у срцу на дресовима Голден Стејта и мајице "брате" у част Милојевићу

НБА франшиза Голден стејт вориорси, до краја сезоне на дресовима ће имати урезане иницијале српског тренера Дејана Милојевића, који је недавно преминуо од последица срчаног удара

Из дана у дан чујемо и видимо колики утицај је имао Дејан Милојевић на кошаркашки свет.

Милојевић је представљао кошаркашку величину, како у Европи, тако и у НБА лиги.

Највећа кошаркашка имена излазе са изјавама о доброти и генијалности српског стручњака, како на терену, тако и ван њега.

О његовом утицају говори и то што је Голден Стејт одлучио да до краја сезоне, направи промену на својим дресовима.

Наиме, клуб из Сан Франциска ће у пресоталом делу сезоне, на свим гарнитурама дресова имати урезане иницијале српског тренера у срце које ће бити пришивено изнад спонзора екипе.

Наговештава се да би и паркет "Чејс центра" у Калифорнији, могао бити исписан иницијалима Д.М.

Кошаркаши "ратника" и стручни штаб ове екипе, на конференције за медије пред и после утакмица у НБА лиги, излазили су у мајицама на којима је писало "Брате", чиме су одали почаст Милојевићу, од кога су ту реч научили. 

"Видео сам шта су приредили у Србији на утакмици која је играна тамо између његова два бивша клуба. Само када гледате то... А могу мислити какав је осећај да сте били тамо и осетили ту енергију. Мислим да је то добар пример и за нас како би требало да му одамо почаст", рекла је звезда Вориорса Стеф Кари.

"Оно што сам доживео у нашим разговорима и сваки пут када разговарате са њим, то је присуство које је толико јако да не морају ни да се изговарају речи. То је осмех, то је загрљај, он је једна светла особа, толико позитивна фигура. Када је у питању тренирање, имати ту личност, ту енергију и бити у стању да се повеже са свим играчима, да буде искрен... То је уметност сјајног тренера. Увек је био директан, али на његов начин, благ, страствен. Био је забаван, разумео је кошарку. То је оно што он воли. … Ето ко је био Милојевић", додао је Кари.

image
VV inauguration
banner