Спорт

Одбијена жалба, Рубијалес три године ван фудбала

Жалбена комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА), одбила је жалбу бившег председника Фудбалске федерације Шпаније Луиса Рубијалеса против трогодишње суспензије из фудбала
Одбијена жалба, Рубијалес три године ван фудбалаGetty © David Ramos

Рубијалес је у септембру 2023. године напустио функцију председника савеза у Шпанији.

Разлог је инцидент у којем је у уста пољубио шпанску фудбалерку Џени Ермосо, после победе Шпаније над Енглеском у финалу Светског првенства.

Ермосо је изјавила да пољубац није био "споразумни", што је тврдио Рубијалес, односно да није дала дозволу да је пољуби и да се осећа повређено.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) изрекла је Рубијалесу након инцидента трогодишњу забрану бављења било каквом функцијом у фудбалу.

"Поред свега што је узето у обзир, Жалбена комисија је установила да се господин Рубијалес понео супротно принципима подведеним под Чланом 13. ФИФА дисциплинског кода, као и после финала Светског првенства", стоји у саопштењу ФИФА.

Некадашњи први човек шпанског фудбала примарно је одбијао да напусти место председника савеза, шпански фудбал је чак издао и саопштење да ће напустити редове ФИФА и УЕФА уколико се настави његово гоњење, да би оставку дао тек након што је шпанско тужилаштво подигло оптужницу због сексуалног напада и присиле.

image