Спорт

"Орлови" међу европском елитом - у четвртак жреб за А дивизију Лиге нација

Фудбалска репрезентација Србије у четвртак ће сазнати противнике у А дивизији Лиге нација, у којој ће "орлови" наступати први пут у историји
"Орлови" међу европском елитом - у четвртак жреб за А дивизију Лиге нацијаGetty © Srdjan Stevanovic

Фудбалери Србије ове године ће први пут од 2000. године играти на Европском првенству, али пре тога ће сазнати и ривале у А дивизији Лиге нација.

"Орлови" први пут у историји играју у најквалитетнијој групи најмлађег Уефиног репрезентативног такмичења, а потенцијални ривали су за сваки респект.

Србија ће противнике сазнати после жреба у Паризу, а мечеви ће се играти у септембру, октобру и новембру (по две утакмице) ове године.

Екипа Драгана Стојковића Пиксија на жребу се налази у четвртом шеширу, заједно са селекцијама Израела, Шкотске и Босне и Херцеговине.

У најјачем шеширу су Шпанија, Хрватска, Италија и Холандија, док други шешир чине Данска, Португалија, Белгија и Мађарска.

Потенцијални противник "орловимаа" из трећег шешира биће једна од следећих екипа – Швајцарска, Немачка, Пољска или Француска.

И пре жреба јасно је да Пиксијеве момке очекује тежак задатак, али и шест изузетно квалитетних утакмица, које могу бити показатељ где се у овом тренутку налази српски репрезентативни фудбал.

Без обзира на резултате, Србија је самим пласманом у А дивизију Лиге нација обезбедила бараж за одлазак на Светско првенство 2024. године, уколико прилику пропусти кроз квалификације.

Сигурно је да је "орловима" у првом плану Европско првенство које се у јуну одржава у Немачкој и припремни мечеви за континентални шампионат, међу којима је и пријатељски дуел са Русијом.

image