Спорт

"Делфини" против Црне Горе настављају поход на Олимпијске игре

Ватерполисти Србије играју против Црне Горе други меч у Групи Ц на Светском првенству у Дохи и победа би их приближила остварењу примарног циља - пласмана на Олимпијске игре у Паризу
"Делфини" против Црне Горе настављају поход на Олимпијске игре© Marcel ter Bals/DeFodi Images via Getty Images

Српски ватерполисти одлично су почели на планетарном шампионату у Дохи, "делфини" су у првом колу победили селекцију Јапана 17:10.

Тријумф је извојевала и Црна Гора, али су Американци савладани тек после бољег извођења петераца.

"Битну победу заборављамо, јер стижу тежи мечеви. Идемо корак по корак, сада су нам само Црногорци у глави. Знамо да ће да буде тешко", рекао је репрезентативац Србије Ђорђе Вучинић.

Екипи Уроша Стевановића победа против Црне Горе много би значила за испуњење примарног циља у Катару - пласман на Олимпијске игре у Паризу овог лета.

За место на Олимпијским играма преостала су још четири места, али њих неће моћи да заузму селекције које су већ обезбедиле учешће у Паризу – Француска, Мађарска, Грчка, Јапан, САД, Шпанија, Јужна Африка и Аустралија.

Прво место у групи гарантовало би одлазак на Игре, али и олакшало посао у завршници Светског првенства.

Ипак, победи се надају и Црногорци.

"Ми смо млађи, полетнији и спремнији од њих, имамо боље пливање и бољу комуникацију између себе. Нашу предност треба тражити у тимском духу и жељи за победом. Имамо реалне и добре шансе да до ње и дођемо. Спремамо се и надамо се најбољем", рекао је пред меч црногорски ватерполиста Мирослав Перковић.

У првој утакмици другог кола Групе Ц селекциј САД убедљиво је савладала тим Јапана 18:5.

Утакмица између Србије и Црне Горе игра се у "Аспајер дому" у Дохи са почетком од 15.30 часова.

image