Спорт

Тешановић одбранио пет петераца, Црногорци победом најавили дерби са Србијом

Ватерполисти Црне Горе победили су селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 16:15 после петераца, у регуларном току 11:11 (3:1, 2:3, 4:3, 2:4), у мечу првог кола групе Ц Светског првенства, у којој је и Србија
Тешановић одбранио пет петераца, Црногорци победом најавили дерби са СрбијомGetty © DeFodi Images / Contributor

Црна Гора је у Дохи била много боља у прве три четвртине и ушла је у последњих осам минута са два гола више (9:7).

Американци су, међутим, стигли до изједначења и петераца, а могли су и до победе у регуларном току, али нису искористили један петерац у последњој четвртини, као ни напад на 34 секунде пре краја.

Ни ту није био крај узбуђењима јер је екипа коју води селектор Владимир Гојковић имала напад за тријумф на седам секунди пре краја, али није успела да га искористи.

У извођењу петераца Црногорци су постигли четири поготка, један више од ривала, па су два бода припала "ајкулама", а један "јенкијима".

Херој свог тима без дилеме је био голман Петар Тешановић, који је одбранио два петерца у регуларном току и чак три у пенал серији.

Код Американаца је најефикаснији био Боувен са пет голова, који је и поред таквог учинка израстао у трагичара. Пропустио је један пенал током меча, а онда је био и непрецизан на крају, када је Тешановић био успешнији.

У мечу исте групе Србија је раније током дана победила Јапан резултатом 17:10 и лидер је групе са три бода.

"Делфини" ће у другом колу групе Ц, у среду играти са Црном Гором од 15.30, а истог дана САД ће се састати са Јапаном.

У последњој, трећој рунди у петак (9. фебруар), српски тим ће снаге одмерити са Сједињеним Државама такође у 15.30, а у другом мечу ће играти Црна Гора и Јапан.

Победник групе ће обезбедити директан пласман у четвртфинале, а други и трећи ће у осмину финала.

image