Спорт

Династија се наставља - Махомс и Чифси одбранили титулу НФЛ шампиона

Канзас Сити чифси одбранили су трофеј у НФЛ лиги, пошто су после продужетка у Лас Вегасу савладали Сан Франциско фортинајнерсе 25:22. Трећа титула у последњих пет година за Патрика Махомса и Чифсе

Први пут у историји Супербоул је одигран у Лас Вегасу, а стадион "Алиџент" био је срећнији за екипу Канзас Ситија, која је после преокрета дошла до продужетка, а онда још једном преокренула за коначну победу - 25:22.

У изузетно занимљивом мечу и својеврсној репризи Супербоула из 2020. године, Чифси су још једном савладали Сан Франциско у великом финалу и дошли до треће титуле у последњих пет година, уједно одбранили трофеј "Винса Ломбардија" освојен прошле године.

Важност меча значајно је паралисала оба напада у првој четвртини, да би прве поене на мечу постигли Фортинајнерси почетком друге деонице. На полувреме, екипа из Калифорније однела је предностз 10:3.

Уследио је први преокрет Чифса - Махомс је предводио свој тим до 10:0 у трећој четвртини, али се у последњој поново буди Парди, квотербек Сан Франциска и доноси вођство својој екипи 22:19.

Филд голом Буткера, Канзас Сити је изборио продужетак у самом финишу меча.

И у додатних 15 минута прве поене уписали су Најнерси - филд голом Мудија повели, али је Сан Франциско имао напад за изједначење или победу.

Патрик Махомс је онда показао зашто је један од најбољих квотербекова у историји и тачдаун пасом од 75 јарди за Хардмана, три секунде пре краја, донео титулу свом тиму - пету у клупској историји.

Чифси су прва екипа у НФЛ која је одбранила титулу, још од Њу Ингланда 2005. године, а Махомс је трећи пут у каријери проглашен за најкориснијег играча Супербоула.

Тек други пут у 58 година дугој историји Супербоула играли су се продужеци.

Спектакл није изостао ни у полувремену, а публику у Лас Вегасу и у 190 земаља широм света, у којима је преношена утакмица, забављали су популарни музичари Ашер и Алиша Киз.

image
VV inauguration
banner