Спорт

Овде ће се играти финале Мундијала 2026. - НФЛ стадион победио, отварање у Мексику!

Финале Светског првенства 2026. године биће играно у Њу Џерсију, док ће прва утакмица предстојећег Мундијала бити играно у Мексико Ситију, потврдила је ФИФА
Овде ће се играти финале Мундијала 2026. - НФЛ стадион победио, отварање у Мексику!Getty © John Moore / Staff

Стадион "Метлајф", капацитета 82.000 места, однео је тако тесну победу над главним конкурентима и стадионима у Лос Анђелесу и Даласу. На овом стадиону иначе наступају НФЛ франшизе Њујорк Џетси и Њујорк Џајантси.

ФИФА је објавила комплетан календар највећег Мундијала у историји, који ће по први пут бројити 48 репрезентација. Играће се од 11. јуна до 19. јула, па ће уједно бити и најдуже Светско првенство до сада.

Историјски је и по томе што ће се играти у три државе - Мексику, Канади и САД - а на њему ће у чак 16 градова бити одигране невероватне 104 утакмице, чак 40 више него на досадашњим Мундијалима.

Отварање турнира биће 11. јуна на стадиону "Астека" у Мексико Ситију, једином стадиону који је до сада два пута угостио финале Светског првенства (1970. и 1986. године).

Полуфинала ће се играти на новим стадионима у Даласу и Атланти, док су четвртфинала резервисана за Лос Анђелес, Канзас Сити, Мајами и Бостон.

Осим ових градова, домаћини су још и Сијетл, Сан Франциско, Филаделфија, Хјустон у САД, као и Монтереј и Гвадалахара у Мексико, и Торонто и Ванкувер у Канади.

image
VV inauguration
banner