Спорт

Све је спремно за ватерполо класик – Србија против Хрватске за полуфинале Светског првенства

Ватерполисти Србије од 17 сати играју у четвртфиналу Светског првенства у Дохи против селекције Хрватске
Све је спремно за ватерполо класик – Србија против Хрватске за полуфинале Светског првенстваGetty © DeFodi Images / Contributor

Класик светског ватерпола, након што су обе екипе избориле олимпијску визу, донеће одлуку о томе ко ће у борбу за медаље, односно у полуфинале против Мађара или Француза.

"Хрватска је екипа врхунских појединаца који се одлично познају. Јака је свака линија, голман Бијач, јаки центри, одлични шутери... Најважнија је одбрана, заједничка пожртвованост у сваком моменту. Нема сумње да нас чека тешка утакмица, али ћемо сигурно учинити све да победимо и одемо у полуфинале", истакао је у најави меча српски репрезентативац Ђорђе Вучинић.

Готово сваки сусрет два ватерполо гиганта је прича за себе – Хрвати су успешнији на светским првенствима 3-2 у победама, на Олимпијским играма је 2-1, док су "делфини" бољи на европским првенствима 3-1.

У Будимпешти у четвртфиналу Светског шампионата Хрватска је била боља 14:12, а Србија може да се похвали да је сваки сусрет за злато добила, од којих су највреднији на планетарном такмичењу у Казању (11:4) и Олимпијским играма у Рију (11:7).

У осталим четвртфиналним сусретима састају се Шпанија – Црна Гора (14.00), Грчка – Италија (15.30) и Мађарска – Француска (18.30).

image