Спорт

Светско првенство у Дохи - "делфини" до финала морају преко Хрватске и Мађарске

Ватерполисти Србије остварили су примарни циљ на Светском првенству у Дохи - пласирали су се у четвртфинале и обезбедили визу за Олимпијске игре у Паризу. Сада следи борба за медаље, а она води преко (највероватније) Хрватске и Мађарске
Светско првенство у Дохи - "делфини" до финала морају преко Хрватске и МађарскеGetty © Marcel ter Bals/DeFodi Images via Getty Images

Изванредним партијама против Црне Горе и САД, "делфини" су освојили прво место у Групи Ц на Светском првенству у Дохи.

Корист је двострука - Србија је обезбедила директан пласман у четвртфинале такмичења, али и букирала визу за Олимпијске игре у Паризу, где ће екипа Уроша Стевановића бранити титулу из Токија.

"Делфини" су заобишли осмину финала и сада чекају наредног противника, а то ће бити победник дуела између Хрватске и Кине.

Хрвати су велики фаворити и право спортско чудо би било да не савладају Кинезе и закажу нови ватерполо класик.

Хрвати су на недавно завршеном Европском првенству, које су организовали уместо Израела, поражени тек у финалу од Шпаније, што довољно говори о квалитету екипи Ивице Туцка.

Уколико савладају Хрватску, "делфинима" ће противник у полуфиналу највероватније бити Мађарска.

Мађари су убедљиво освојили прво место у својој групи, а у четвртфиналу ће играти против бољег из дуела између Аустралије и Француске.

У другој половини жреба налазе се остали фаворити за титулу - Шпанија чека победника меча између Црне Горе и Румуније, док ће противник Грчкој бити бољи из дуела САД - Италија.

Мечеви осмине финала на програму су у недељу, док су четвртфинални дуели заказани за уторак.

image