Спорт

Бура у Хрватској - селектор смењен јер навија против Динамо Загреба

Роберт Јарни више није селектор хрватске кадетске (У-17) репрезентације, саопштио је у четвртак Фудбалски савез Хрватске (ХНС)
Бура у Хрватској - селектор смењен јер навија против Динамо ЗагребаGetty © Alessandro Sabattini / Stringer

У саопштењу се наводи да је Јарни смењен једногласном одлуком Извршног одбора ХНС због непримерених изјава у медијима.

ХНС истиче да је ову одлуку донео пошто је проверио аутентичност изјаве Јарнија, који је недавно рекао да ће навијати за Бетис у мечевима против загребачког Динама у Лиги конференција.

Јарни је играо за Бетис од 1995. до 1998. године.

"Извршни одбор ХНС-а подржава право сваког појединца, па тако и сваког фудбалера - укључујући репрезентативце - да навија за који год клуб жели, па и против хрватских клубова у Европи, иако се такво размишљање не сматра пожељним", наводи ХНС.

"Међутим, ХНС је врло јасног става да за све хрватске селекторе важе виши стандарди и да је непримерено, непожељно и недопустиво да особа на челу једне хрватске репрезентације отворено навија против било ког хрватског клуба у европским такмичењима", саопштено је из ХНС.

Јарни је био селектор кадетске репрезентације Хрватске од августа 2022. године. Он је од 2017. до 2019. године био селектор У-19 репрезентације Хрватске.

Јарни (55) је у каријери играо за Хајдук, Бари, Торино, Јувентус, Бетис, Ковентри, Реал Мадрид, Лас Палмас и Панатинаикос.

Фудбалери Динама гостоваће у четвртак увече Бетису у првом мечу плеј-офа за пласман у осмину финала Лиге конференција. Реванш дуел је на програму за недељу дана у Загребу.

image