Спорт

Русија одбројава до утакмице са Србијом: Браћо, видимо се за месец дана

Фудбалска репрезентација Србије одиграће пријатељску утакмицу 21. марта против Русије, на "ВТБ арени" у Москви
Русија одбројава до утакмице са Србијом: Браћо, видимо се за месец дана© Twitter / screenshot / @TeamRussia

Фудбалски савез Русије већ увелико одбројава до њихове прве утакмице против европске селекције после више од две године, пошто је до тог меча остало још тачно месец дана.

Дуел је првобитно требало да буде одигран у Санкт Петербургу, али је домаћин променио локацију и "орлови" ће путовати у руску престоницу.

"Један месец до утакмице. Утакмица се ближи. Видимо се ускоро, браћо", написао је званични Твитер налог ФС Русије тим поводом.

Било је неизвесно хоће ли светска и европска фудбалска организација дозволити гостовање Србије, али је информацију у децембру потврдио председник Фудбалског савеза Русије, Александар Дјуков. Биће то први дуел Русије против неке европске селекције после две године.

Подсетимо, Светска фудбалска федерација (ФИФА) и Европска фудбалска унија (УЕФА) у фебруару 2022. године у заједничком саопштењу потврдиле су избацивање репрезентације Русије и тамошњих клубова из међународних такмичења.

"Зборнаја" је у последње две године угостила само три селекције – Ирак, Камерун и Кубу.

У истом периоду, руски национални тим је гостовао код некадашњих република Совјетског савеза – Киргистану, Таџикистану и Узбекистану, као и у Ирану, Катару и Кенији.

Након ове, Србију очекује још једна утакмица у марту, и то 25. или 26. марта против Кипра. После тога ће тек играти у јуну, у склопу припрема за Европско првенство, против Аустрије и Шведске.

На Европском првенству ће Србија играти у групи Ц, против Енглеске, Словеније и Данске.

image
VV inauguration
banner