Спорт

"Kлоп је идеалан за селектора Немачке"

Менаџер Ливерпула Јирген Kлоп је идеалан за селектора Немачке, изјавио је бивши фудбалски репрезентативац ове земље Михаел Балак
"Kлоп је идеалан за селектора Немачке"Getty © John Powell/Liverpool FC via Getty Images

Kлоп (56) је пре месец дана објавио да одлази из Ливерпула на крају сезоне, а потом је најавио да планира да се одмори годину дана пре него што пронађе нови ангажман.

"Kлоп би био идеалан за селектора Немачке, јер он 'симболише све немачке ставове', људима би се то свидело", рекао је Балак за британски подкаст "Футболс грејтест".

Kлоп је пре Ливерпула тренирао Борусију Дортмунд и Мајнц.

"У нормалном развоју његове каријере једног дана би требало да постане селектор немачке репрезентације. Волели бисмо да се то догоди једног дана, јер он има тај квалитет и карактер, који симболише све немачке ставове. Потребан нам је вођа као што је он. Мислим да би се то свидело навијачима", додао је Балак.

Селектор немачке репрезентације је Јулијан Нагелсман, који има уговор до краја Европског првенства.

Балак је рекао да му је тешко да гледа репрезентацију Немачке, која у последњих неколико година бележи незадовољавајуће резултате.

"Мало смо изгубили нашу највећу снагу, а то су дисциплина, равнотежа и менталитет. То је толико потребно када желите да победите на утакмици. Није лако да се усади тај стари менталитет у екипу", закључио је Балак, који је за репрезентацију Немачке од 1999. до 2010. године одиграо 98 утакмица и постигао је 42 гола.

Kонтинентални шампионат ће бити одржан од 14. јуна до 14. јула у Немачкој.

image
VV inauguration
banner