Спорт

Гвардиоли није довољна доминација у клупском, жели да покори и репрезентативни фудбал

Менаџер фудбалског клуба Манчестер сити Пеп Гвардиола изјавио је да би волео да једног дана постане селектор
Гвардиоли није довољна доминација у клупском, жели да покори и репрезентативни фудбалGetty © Chris Brunskill/Fantasista/Contributor

Један од најбољих стручњака у историји фудбала освојио је све што се може освојити у клупском фудбалу, али жели да то учини и у репрезентативном.

Гвардиола има уговор са Манчестер ситијем до јуна 2025. године.

"Желео бих да водим неку репрезентацију на Светском или Европском првенству. Волео бих то, али не знам коју бих репрезентацију предводио. Не знам ко би ме хтео. Мора неко да жели да будеш селектор, баш као и тренер неког клуба", рекао је Гвардиола за бразилски "И-Ес-Пи-Ен".

Он предводи "грађане" од 2016. године, а пре тога је тренирао Бајерн и Барселону са којима је освојио 37 трофеја.

Шпански тренер додао је да нема зацртани циљ да освоји неки велики трофеј, али му је циљ да учествује на Мундијалу као селектор.

"Никада нисам размишљао о томе. Када сам постао тренер нисам размишљао о освајање титуле у првенству или у Лиги шампиона. Волео бих да водим неку селекцију на Светском првенству, Европском шампионату или Купу Америке. Не знам када би то могло да буде – за пет, десет или 15 година... Волео бих да прођем и то искуство да будем селектор на Мундијалу", закључио је Гвардиола.

image
VV inauguration
banner