Спорт

Навијачи дивљали у Загребу, полиција привела 11 особа

Хрватска полиција је палицама и сузавцем спречила сукоб навијача и привела 11 особа због алкохолисаног стања и поседовања пиротехнике након фудбалске утакмице Динамо - Ријека
Навијачи дивљали у Загребу, полиција привела 11 особаGetty © Jurij Kodrun

Динамо и Ријека су одиграли меч на Максимиру, а хрватска полиција је имала пуне руке посла.

"Током разиласка навијача након одигране утакмице на окретишту Боронгај спречен је сукоб навијача домаћег и гостујућег клуба на начин да су полицијски службеници употребили средства присиле палице и средство са надражујућом материјом према више особа ради одбијања напада, и тако напету атмосферу која је могла прећи у конкретни сукоб спречили", саопштено је из загребачке Полицијске управе.

У саопштењу се напомиње да није било повређених полицијских службеника, као ни навијача, већ је само настала материјална штета на гелендерима коју су изазвали навијачи.

Део гостујућих навијача испраћен је на воз који је кренуо према Ријеци, као и 300 личних возила и 40 комбија гостујућих навијача, додали су у полицији.

Међу 11 навијача које је полиција привела пре, за време и након утакмице, шест је навијача Динама и пет навијача Ријеке.

image
VV inauguration
banner