Спорт

Први човек ЦСКА: Повратак у Евролигу је домен научне фантастике

Председник кошаркашког клуба ЦСКА Андреј Ватутин, изјавио је да је учешће руских тимова у Евролиги тренутно у домену "научне фантастике".
Први човек ЦСКА: Повратак у Евролигу је домен научне фантастикеGetty © NurPhoto

Клубови из Русије, међу којима су ЦСКА, Зенит и Уникс, избачени су из елитног кошаркашког такмичења током сезоне 2021/2022,  због ситуације у Украјини.

И док су одређени европски портали нагађали да би се поменути клубови могли вратити у Евролиги, први човек ЦСКА изнео је другачије информације.

"У овом тренутку, учешће руских тимова у Евролиги је у домену научне фантастике. То је чиста фантазија", рекао је Андреј Ватутин.

"Тек по завршетку целе ситуације, се могу стећи услови да се разговара на ту тему. Све моје колеге у Евролиги су тужне због тога што руски клубови не играју Евролигу", изнео је Ватутин.

Први човек руског гиганта, изјавио је да су руски клубови, у константној комуникацији са челницима Евролиге.

"Ми ћемо наставити да одржавамо контакт са Евролигом као деоничари те организације. У сталној смо комуникацији, веома нам је важно да се вратимо чим се за то секну услови", истакао је Ватутин за "ТВ Меч".

ЦСКА је у петак поражен од екипе Зенита у дербију ВТБ лиге са 81:71.

Упркос томе, "армејци" су задржали прво место, са учинком од 22 победе и шест пораза, док је Зенит на скору 19-9, тек четврти на табели.

image