Спорт

Ватутин бесан: Руским клубовима нико није понудио да играју у другим државама, као израелским

Председник кошаркашког клуба ЦСКА из Москве, Андреј Ватунин, оштро је критиковао челнике Евролиге због двоструких аршина
Ватутин бесан: Руским клубовима нико није понудио да играју у другим државама, као израелским© cskabasket.ru

Макаби из Тел Авива ће наставити да игра Евролигу и неће бити суспендован због учествовања Израела у рату, као што је то био случај са ЦСKА из Москве од 2022. године. Иако је било апела да Израелци прођу исто као и Руси, Евролига је одлучила да им пружи подршку и одлучено је да ће сви израелски представници у Европи на крају играти домаће утакмице у Београду, док су опције биле још и Никозија и Атина.

Таква подршка Евролиге наљутила је првог човека ЦСKА који сматра да није нормално да постоје различита правила за руске и израелске клубове.

"Пре две године су избацили ЦСKА из Евролиге из политичких разлога. Чак ни објашњење које смо тада добили није било смислено, јер знамо да је све урађено из политичких разлога. Тада нам је речено да морамо да будемо суспендовани из безбедоносних разлога и проблема са путовањима, нико нама није понудио опцију да будемо домаћини у некој другој земљи", рекао је Ватутин, преноси ТАСС.

Он је истакао да подржава што је Макаби остао у Евролиги, али се пита зашто то није урађено и са његовим клубом:

"Следећи ту логику, требало је да будемо против одлуке да Макаби игра утакмице у Београду као на домаћем терену и требало је да се залажемо за његову суспензију, али то би било погрешно", истакао је Ватутин.

Гласине да постоје клубови који су желели суспензију за Макаби у Евролиги стижу већ данима, па се тако појавила и информација да су три шпанска и два турска клуба гласала да избаце "Понос Израела" из такмичења, али то на крају није потврђено.

image