Спорт

Новаков 2899. дан као најбољег на свету – почела 415. седмица српске владавине

Најбољи тенисер свих времена наставља да броји – започео је 415. седмицу на првом месту АТП ранг-листе!
Новаков 2899. дан као најбољег на свету – почела 415. седмица српске владавинеGetty © Kevork Djansezian / Contributor

Новак Ђоковић и даље суверено влада светским тенисом, упркос чињеници да овог понедељка има мање бодова него пре седам дана.

Ђоковић је изгубио 180 бодова на листи, али и поред тога држи прво место на свету са 9.675, тачније 870 више од првог пратиоца Карлоса Алкараза.

Новак је наставио да повећава сопствени рекорд и од раније је познато да ће на тениском трону остати најмање до краја марта, а у случају добрих резултата на предстојећим мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, могао би додатно да увећа предност.

Започео је 2899. дан на врху, а следећег понедељка заокружиће укупно осам година као најбољи тенисер света!

То је само један у низу рекорда које држи највећи играч свих времена (ГОАТ), па сада и не делују нереално речи његовог оца Срђана да би први могао да буде и 500 недеља.

Иза водећег двојца следе Италијан Јаник Синер, руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов, Немац Александер Зверев, Холгер Руне из Данске и Пољак Хуберт Хуркач.

Норвежанин Каспер Руд је напредовао за две позиције и сада је девети, док најбољих десет на свету комплетира Аустрилијанац Алекс де Минор.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере и Душан Лајовић су пали за по једно место и сада су на 36, односно 56. месту, док је Миомир Кецмановић напредовао за шест позиција и тренутно је 47. играч света.

Хамад Међедовић је покварио пласман за три позиције и налази се на 119. месту на АТП ранг-листи.

image