Спорт

Анчелоти: Сити фаворит против Реал Мадрида, али биће тешко и њима

Фудбалери Реал Мадрида у четвртфиналу Лиге шампиона играће против Манчестер ситија, актуелног првака Европе
Анчелоти: Сити фаворит против Реал Мадрида, али биће тешко и њимаGetty © MB Media / Contributor

Тај дуел тимова трећи је у Лиги шампиона у трећој сезони заредом, пошто је Сити пре годину дана елиминисао Мадриђане на путу ка трофеју, а пре две године ситуација је била обрнута.

Пред нове окршаје са тимом Пепа Гвардиоле, тренер Реала Карло Анчелоти је улогу фаворита препустио Ситију.

"Можда ће ми се смејати због овога што ћу сада рећи, али сада смо бољи него икад, то је реалност", рекао је Анчелоти о својој екипи, на конференцији за медије пред меч са Осасуном.

"У другом мечу тада нисмо одиграли добро из много разлога. Биће времена да анализирамо нови меч са њима. Сада мислимо само о томе шта нас чекау суботу."

Италијан нема проблем да његова екипа буде у подређеном положају пред прву утакмицу.

"Сити сви виде као фаворита, освојили су ово такмичење прошле сезоне. Али и ми имамо самопоуздања да направимо добар резултат. То што је реванш у Манчестеру нам не смета. Четвртфинале Лиге шампиона кроз историју се показује као врло компликовано за све екипе. Биће тешко њима, биће и нама. Идеја са којом почињете такмичење је да га освојите, а ако желите да га освојите морате победити оног ко је најбољи. Сити је у овом тренутку најбољи тим Европе. Ако желимо да будемо први, морамо да победимо Сити", јасан је Анчелоти.

image