Спорт

Јан Облак, скромни херој Атлетика: Имао сам среће!

Голман Атлетика Јан Облак изјавио је да је његов тим заслужено изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона и истакао да је имао среће да у пенал серији одбрани два једанестерца фудбалерима Интера
Јан Облак, скромни херој Атлетика: Имао сам среће!Getty © Alvaro Medranda/Quality Sport Images

Атлетико се пласирао у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је после бољег извођења пенала елиминисао Интер. Мадриђани су у регуларном делу меча победили 2:1 у реваншу, док је Интер био бољи у првој утакмици 1:0.

Пошто ни после продужетака није било промене резултата, приступило се извођењу пенала. Облак је у пенал серији зауставио ударце Алексису Санчесу и Дејвију Kласену, док је Лаутаро Мартинез шутирао преко гола.

"Увек кажем да за пенале треба имати мало среће. Морате да изаберете праву страну, морате да зауставите лопту... Верујем да је немогуће зауставити лопту ако играч савршено изведе ударац. На срећу сам успео да одбраним два ударца. Важно је да смо победили. Надам се да нећемо да станемо четвртфиналу", рекао је голман Атлетика.

Облак је истакао да је Атлетико одиграо одличан меч.

"Генерално, играмо веома добре, спектакуларне утакмице, али увек постоји утакмица која нас боли. Разумем људе који су љути, разочарани, али тако се живи дан и ноћ. Надам се да можемо да им пружимо више радости. Атмосфера на стадиону је као и увек била фантастична. Навијачи и стадион никада не пропадају. Можда играмо лоше, али навијачи никад. Поново су нам много помогли и на крају сви могу да иду кући срећни", додао је Облак.

Интер је прошле сезоне у финалу Лиге шампиона поражен од Манчестер ситија резултатом 1:0.

"Интер је био сјајан. Прошле године је играо финале у којем је заслужио више. Ове године доминира, али смо ми у реваншу оставили душу на терену", истакао је Облак.

Жреб четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона биће одржан у петак у Ниону.

image