Спорт

Звезда против Виртуса за прекид црне серије у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде играју против италијанског Виртуса меч 31. кола Евролиге (19.00) и покушаће пред својом публиком да прекину низ од шест пораза у елитном такмичењу
Звезда против Виртуса за прекид црне серије у Евролиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Звезда је одавно изгубила шансе да се пласирао у доигравање Евролиге, али то не значи да црвено-бели немају мотив да коначно остваре тријумф у Европи.

Напротив, екипа Јаниса Сферопулоса покушаће против Виртуса да прекине црни низ од шест пораза у елитном такмичењу, а последњи тријумф црвено-бели су остварили још 30. јануара против Валенсије.

Екипа је и даље ослабљена, али се пре два дана на утакмици против Панатинаикоса у тим вратио Милош Теодосић, главни покретач игре Звезде ове сезоне.

"Покушаћемо и даље да победимо што више утакмица до краја Евролиге, али нам је приоритет да обезбедимо прво место на табели АБА лиге и осигурамо предност домаћег терена у плеј-офу", јасан је био Сферопулос после меча са атинским "зеленим".

Виртус је, после фантастичног већег дела сезоне, доживео четири пораза у последњих пет кола и од сигурног учесника плеј-офа екипа из Бполоње дошла је у ситуацију да се бори да избегне плеј-ин.

Звезда је тек 16. на табели најјачег европског кошаркашког такмичења са 10 победа и 20 пораза, италијански тим је тренутно осми са 17 победа и 13 пораза.

Утакмица између Црвене звезде и Виртуса на програму је од 19.00 часова у "Штарк арени", а ток меча можете пратити у лајв блогу на нашем порталу.

image
VV inauguration
banner