Спорт

Сферопулос: Не тражим алиби у повредама, приоритет је АБА лига

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је после пораза од Панатинаикоса (89:76) да не жели да тражи алиби у повредама играча
Сферопулос: Не тражим алиби у повредама, приоритет је АБА лига© ATA Images

Црвена звезда везала је и шести узастопни пораз у елитном такмичењу.

Бољи од црвено-белих у Београду, овога пута били су кошаркаши Панатинаикоса.

Милош Теодосић се вратио у тим после дуже паузе, а ван строја су били Никола Топић, Бранко Лазић, Јаго дос Сантос и Треј Томпкинс.

"Нисам тренер који тражи оправдања у повредама играча. Имамо наш ростер и свако ко игра увек даје максимум, а ја не желим да причам о повређеним играчима", рекао је грчки стручњак на конференцији за медије.

Сферопулос је рекао да је његова екипа покушала да буде конкурентна до самог краја.

"Борили смо се свим силама до краја утакмице. Покушали смо да останемо у мечу што дуже и дођемо до шансе да преокренемо и победимо, али смо пропустили неке одличне шансе за то, промашили закуцавање и отворене шутеве. Панатинаикос је много квалитетна екипа и повратила је двоцифрену предност кад смо ми успели да приђемо на минус шест или седам разлике", додао је Сферопулос.

Звезда је и математички испала из трке за плеј-ин Евролиге.

"Покушаћемо и даље да победимо што више утакмице до краја Евролиге, али нам је приоритет да обезбедимо прво место на табели АБА лиге и осигурамо предност домаћег терена у плеј-офу", закључио је Сферопулос.

image