Спорт

Пилић верује да зна разлог разлаза Ђоковића и Иванишевића: То је велики притисак сваке недеље...

Славни тренер Никола Пилић верује да су се најбољи тенисер света Новак Ђоковић и хрватски стручњак Горан Иванишевић заситили и да су због тога одлучили да окончају сарадњу
Пилић верује да зна разлог разлаза Ђоковића и Иванишевића: То је велики притисак сваке недеље...Getty © Paul Kane

Пилић је говорио у Дому омладине уочи промоције документарног филма "Никола Пилић - Легенда".

Он је том приликом прокоментарисао одлуку најбољег тенисера света Новака Ђоковића да раскине сарадњу са тренером Гораном Иванишевићем.

"Радили су пар година и освојили 11 великих турнира. Новак је 2023. имао најбољу годину. Освојио је Аустралијан опен, Рим, Париз, играо финале Вимблдона, освојио Ју-Ес опен. Људи се уморе, претпостављам да је то велики притисак сваке недеље", рекао је Пилић новинарима у Дому омладине.

"Новак мора да се припреми за мечеве, немају увек исто мишљење он и тренер. Претпостављам да се догодио умор између Новака и Горана, да су се 'заситили' и то ја кажем из свог 'рукава'. Нисам разговарао ни са једним ни са другим шта је прави разлог."

Искусни стручњак не зна ко би могао бити нови тренер српског тенисера, али објашњава да му је он свакако неопходан.

"Два човека доносе боље одлуке од једног. Новаку је потребан неко према коме ће он имати респекта, ипак је он најбољи тенисер на свету. Ја не знам ко би то могао бити. Ово је у спорту нормално, ретко ко се задржи негде као тренер десет година", констатује Пилић.

Он је додао да при доласку Ђоковића на Академију у Минхен, није знао да ће Србин постати најбољи тенисер свих времена.

"Са Новаком сам дошао у Београд пре 20 година, сада он има 37. Добио сам могућност да тренирам највећег свих времена, а Новак је добио тек трећину медијске изложености у односу на оно што је успео. Да пет пута будеш изабран као најбољи спортиста света, то је невероватно", закључио је Пилић.

image