Спорт

Пилић у Београду заплакао због Ђоковића: Прихватили смо га као нашег сина

Легендарни тениски тренер Никола Пилић тренутно борави у Београду, а на сусрету са представницима медија, говорио је о Новаку Ђоковићу
Пилић у Београду заплакао због Ђоковића: Прихватили смо га као нашег синаGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Пилић је у престоници Србије због промоције документарног филма "Никола Пилић - Легенда" на 71. Мартовском филмском фестивалу.

На промоцији филма у четвртак од 20.30 у Дому омладине присуствоваће и Новак Ђоковић, потврђено је из његовог ПР тима, а Пилић је био јако емотиван говорећи о најбољем тенисеру свих времена, који је поникао у његовој тениској академији.

"У то доба заиста нисам знао да ли ће бити најбољи тенисер свих времена, али чињеница да смо њега прихватили у мојој академији са... Прихватили смо га као да је наш син", рекао је Пилић, који није успео да контролише емоције.

"То су све емоције које добијају неки стари људи, које пре тога нисам имао. Чињеница је да моја супруга и ја смо Новака примили стварно као специјалну персону, знајући шта се догађа и овде у Србији. Извините што су емоције извириле из мене. Новак као човек и као играч је једна специјална персона и његов персоналити и харизма... Ја сам био уверен да ће он бити интернационални играч, нисам знао да ће бити број један. Његов квалитет, као човек и као играч је изузетно велики и то смо видели и моја супруга и ја."

Потом се још једном извинио због емоција које су га надјачале.

"Извините што сам ја мало са емоцијама отишао мало даље, али не смета ништа. Новак је човек који даје захвалност једном тренеру, он је то урадио највише од свих играча."

image