Спорт

"Коме Ђоковић мора да се правда? Лупате глупости - Новак зна зашто то ради"

Некадашњи први рекет света Енди Родик стао је у одбрану актуелног првог тенисера света после слабог наступа у Индијан Велсу
"Коме Ђоковић мора да се правда? Лупате глупости - Новак зна зашто то ради"Getty © MEGA / Contributor

Новак Ђоковић је недавно разочарао на Индијан Велсу пошто је учешће на првом мастерсу у сезони окончао већ у трећем колу, а у САД је више времена провео уживајући ван терена.

Најбољи тенисер света је био присутан на бројним спортским дешавањима у Америци, а одустао је и од наступа на мастерсу у Мајамију. После критика да му тенис у овом тренутку можда и није приоритет, у његову одбрану стао је Енди Родик.

Некада најбољи тенисер света каже да не замера Србину што се опушта тако што одлази на НБА утакмице и дружи се са звездама попут Стефа Карија и Николе Јокића.

"Био је на утакмици, разменио дресове и рекет са Каријем, радио је доста маркетиншких ствари и у Индијан Велсу, сви причају да 'мора да се фокусира'. Не мора он ништа да ради. Има своје завештање, своју еру. То наравно не значи да не може да настави да домирнира. Зна шта жели, порази ће само додатно да га изнервирају. Нормално и да жели да буде са породицом, има 36 година", јасан је Родик.

Следи сезона турнира на шљаци, Ђоковић је потврдио да ће учествовати на турниру у Монте Карлу.

"Он је манијак и такав је већ 20 и више година, говорим то на позитиван начин, као комплимент да се тако изразим. Кажем то да ме његови навијачи не би уништили на друштвеним мрежама због овог израза. Сви који причају како није требало да иде на меч Вориорса после случајног пораза причају глупости. То је баш глупо, Новак је одрастао човек, ако жели нешто да уради, онда зна зашто то ради", закључио је Родик.

image
VV inauguration
banner