Спорт

Шок - Иванишевић више није тренер Новака Ђоковића!

После двоцифреног броја гренд слем трофеја које су заједно освојили, Србин и Хрват више не сарађују
Шок - Иванишевић више није тренер Новака Ђоковића!Getty © Shi Tang / Contributor

Неочекивана вест - после готово пет година сарадње, Новак Ђоковић и Горан Иванишевић више неће сарађивати, потврдио је најбољи тенисер света.

Њихова сарадња завршена је после мастерса у Индијан Велсу, али више детаља о разлозима разлаза није познато у овом тренутку.

Иванишевић је постао део Ђоковићевог тима у првој недељи Вимблдона 2019. године, а од тада су Србин и Хрват заједно остварили велике успехе.

Ђоковић је са популарним "Зецом" у боксу освојио двоцифрен број гренд слем трофеја, најмање по једном сваки од четири највећа турнира, али је прошао и неке болне тренутке - попут дисквалификације са Ју-Ес опена 2020. и депортације из Аустралије 2022. године.

"Јасно се сећам тренутка када сам позвао Горана у мој тим. Било је то 2018. године, и Маријан (Вајда) и ја смо желели да доведемо нову сервис магију у наш тандем. Не само да смо довели сервис, већ и много смеха, забаве и 'бројева један' на крају година, обарање бројних рекорда и још 12 гренд слем трофеја (и неколико финала) од тада. Да ли сам споменуо и драму?"

Горан и ја смо одлучили да престанемо да сарађујемо пре неколико дана. Имали смо успона и падова, али наше пријатељство је увек било чврсто. Шефињо, хвала за све, мој пријатељу. Волим те", написао је Ђоковић на свом Инстаграм профилу.

Остаје да се види ко ће бити нови главни тренер Новака Ђоковића. Иванишевић је претходно током тренерске каријере сарађивао са Марином Чилићем, Томашом Бердихом и Милошем Раонићем.

Следећи турнир на ком ће Ђоковић наступити је мастерс у Монте Карлу, који почиње 7. априла.

image