Спорт

Димитров остао без снаге - Синер освојио Мајами и пришао Новаку на АТП листи

Јаник Синер победник је мастерса у Мајамију, пошто је у два сета савладао Григора Димитрова - 6:3, 6:1

Григор Димитров није имао снаге за ново изненађење у Мајамију, Јаник Синер је оправдао улогу фаворита и за само 72 минута тениса дошао до своје треће титуле ове сезоне.

Италијан је победом над бугарским тенисером, који је претходно са турнира елиминисао Алкараза и Зверева, дошао и до друге позиције на АТП листи и сада је испред њега само најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

Синер је лакше него што се очекивало дошао до убедљивог тријумфа против Димитрова - контролисао је меч од почетка до краја и пружио противнику само једну брејк прилику.

Италијан је до брејка у првом сету дошао у петом гему, што му је било довољано за 6:3, да би у другом делу игре био још доминантнији, два пута заредом одузео сервис ривалу и са 6:1 дошао до новог трофеја.

Синер је тако завршио први део сезоне на бетону са импресивних 25 победа из 26 мечева, а изгубио је само од Алкараза у полуфиналу Индијан Велса.

После Аустралијан опена и Ротердама, Синер је освојио трећи турнир ове сезоне, док ће Димитров, упркос поразу у финалу, добре игре у Мајамију "наплатити" уласком међу 10 најбољих тенисера света, где није био од 2018. године.

image