Спорт

Орије "поклопио" Зинченка: Престани са представама о Украјини, да хоћеш ти би ишао тамо

Фудбалер Галатасараја и Обале Слоноваче Серж Орије, на друштвеним мрежама упутио је поруку Украјинцу Александру Зинченку, рекавши му да престане са представама о одласку у редове украјинске војске
Орије "поклопио" Зинченка: Престани са представама о Украјини, да хоћеш ти би ишао тамоGetty © David Horton - CameraSport /

Већ извесно време бек Арсенала и репрезентативац Украјине, помиње ситуацију у својој земљи приликом готово сваког интервјуа.

Некадашњи члан Ситија, а сада део тима "тобџија", готово увек наглашава да би се радо пријавио и волонтерски отишао у редове украјинске војске.

Често се Зинченко налази због тога на удару критика на друштвеним мрежама, али није редак случај да критике долазе и од колега из света фудбала.

Управо то се десило када је Серж Орије, некадашњи бек Тотенхема и Нотингем Фореста, а сада Галатасараја, одлучио да прокоментарише Зинчекове изјаве.

Зинченко је изјавио да би одмах напустио Арсенал и Велику Британију и да би помогао украјинској војсцки, уколико би био позван, односно регрутован.

Орије је навео да уколико има такав став, Украјинац не би требало да чека никакав позив.

"Заустави се више са тим представама и иди тамо. Прави волонтер не чека да га неко зове", написао је фудбалер из Обале Слоноваче на "Инстаграму".

image
VV inauguration
banner