Спорт

Србин добио отказ у Хрватској, па онда и суспендован на три месеца

Српски тренер поново у центру пажње у Хрватској, али не по добром
Србин добио отказ у Хрватској, па онда и суспендован на три месецаGetty © Martin Rose

Дисциплински судија Рукометног савеза Хрватске одредио је казне за представнике екипе Нексе из Нашица због инцидента на мечу са Загребом 8. априла.

Делегата те утакмице је, у гужви која се створила близу записничког стола, у пролазу намерно ударио играч Некса, Словенац Марко Безјак, а меч је мало после тога прекинут.

Делегату Анти Јосићу указивана је и лекарска помоћ, да би главни судија меча двадесетак минута потом одсвиро крај јер је проценио да не постоје услови да се он настави.

Утакмица је касније регистрована службеним резултатом 10:0 у корист Загреба.

Инцидент се десио као последица великог незадовољства домаћих због низа судијских одлука. У једном тренутку сви су кренули ка делегату, био је ту и тренер Веселин Вујовић, а врхунац је био Безјаковљев неспортски потез.

Свему је претходио протест Вујовића код делегата због спорне одлуке судије да поништи гол његовог тима и уместо тога покаже на седмерац.

Због тога је Срећко Илић, дисциплински судија, Безјаку одредио забрану играња рукомета у трајању од 12 мјесеци, а Андражу Велкаврху, забрана играња рукомета на четири утакмице, преноси "Јутарњи".

Веселину Вујовићу изречена је дисциплинска мера забране обављања дужности тренера у трајању од три месеца.

Вујовић је недавно и добио отказ на клупи Нашићана после пораза против Пореча.  Тим ће у наставку сезоне  водити досадашњи помоћник Крешо Иванковић.

Уз то, клуб је кажњен и новчано са 4.000 евра.

image
VV inauguration
banner