Спорт

Ливерпул титулу изгубио у комшилику, "Гудисон" кобан по Клопа и "црвене"

Фудбалери Ливерпула изгубили су у градском дербију од Евертона 2:0 и тако себи закомпликовали борбу за шампионску титулу у Премијер лиги
Ливерпул титулу изгубио у комшилику, "Гудисон" кобан по Клопа и "црвене"Getty © Andrew Powell/Liverpool FC

Градски дерби Ливерпула донео је победу "плавих" - Евертон јер славио са 2:0 на свом "Гудисон парку" и у великој мери удаљио Јиргена Клопа од нове титуле шампиона Енглеске.

Немачки тренер опрашта се од "Енфилда" на крају сезоне, а после елиминације од Аталанте у четвртфиналу Лиге Европе, чини се да Ливерпул посустаје и у шампионској трци.

Голове за Евертон постигли су Џаред Брантвајт у 27. и Доминик Калверт-Луин у 58. минуту, па су "карамеле" сада на 16. позицији на табели са 33 бода.

Ливерпул се тренутно налази на другом месту на табели са 74 бода - Арсенал је први са 77 бодова, док је Манчестер сити трећи са 73, али "грађани" имају две утакмице мање.

У осталим мечевима Премијер лиге, Манчестер јунајтед је на крилима Бруна Фернандеса савладао екипу Шефилд јунајтеда са 4:2, Матета је био двоструки стрелац у победи Кристал Паласа над Њукаслом 2:0, док је екипа Борнмута у гостима савладала Вулвсе 1:0.

image
VV inauguration
banner