Спорт

Српска бокс армада покупила 20 медаља, шанса за исто толико финала

Српски боксери обезбедили су нових седам медаља на шампионату Европе у Београду, након што су у мечевима у хали "Александар Николић" изборили пласман у полуфинале
Српска бокс армада покупила 20 медаља, шанса за исто толико финала© Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Мушка репрезентација Србије је до сада обезбедила укупно девет медаља на континенталном шампионату, док су наше девојке зарадиле две више.

Раде Јоксимовић и Омер Аметовић пласирали су се раније у полуфинале у првој сесији. У првој сесији поред Јоксимовића и Аметовића наступили су и Тамир Галанов и Назиф Сејди. Галанов и Сејди су поражени у својим четвртфиналима.

Јоксимовић је у категорији до 48 килограма у четвртфиналу победио Молдавца Иона Плинга. Српски боксер ће се полуфиналу борити против Јермена Харутјуњана Барегхама.

Аметовић је у категорији до 51 кг извојевао велику победу у четвртфиналу над Давитом Јапариџеом уз Грузије. Аметовић ће се у полуфиналу борити са представником Турске Саметом Гумусом.

Тамир Галанов је у четвртфиналу у категорији до 54 кг поражен од Руса Дмитри Двалија. Назиф Сејди је у категорији до 63,5 кг изгубио од Руса Мамедова Габила.

Српски репрезентативац Вахид Абасов је у категорији до 67 кг савладао Рафаела Бузу из Мађарске, док је Јован Николић у категорији до 71 кг елиминисао представника Црне Горе Стефана Савковића.

Абасов ће се у полуфиналу рукавице укрстити са Лашом Гурулијем из Грузије, док је противник Николићу Молдавац Васиљ Чеботари.

И Растко Симић у конкуренцији до 80 килограма има шансу за најсјајнија одличја. Био је бољи од Исени Арјана из Северне Македоније, а сада га чека Рус Савели Садом.

Баш као и њему, и Алмиру Мемићу ће противник за медаљу бити Рус, овога пута Џамбулат Бижамов у конкуренцији до 75 килограма.

У "најтежој" категорији (до 86кг), у полуфинале се пласирао и Вељко Ражнатовић. Савладао је Молдавца Чириакова Андреиема и сада га до финала чека још један руски борац – Шарабутдин Атаев.

image
VV inauguration
banner