Спорт

Српске боксерке обезбедиле девет медаља на Европском првенству у Београду

Српске боксерке обезбедиле су најмање девет медаља на шампионату Европе у Београду, након што су у хали "Александар Николић" избориле пласман у полуфинале
Српске боксерке обезбедиле девет медаља на Европском првенству у Београду© Tanjug/BSS/Dragana Stjepanović

Прву сесију у којој је наступило пет од укупно 10 представница Србије у четвртфиналу отворила је тријумфом Kристина Нађ Варга у категорији до 48 кг победом против Мађарице Лиле Шелецки.

Потом је Нина Радовановић у категорији до 50 кг савладала Марјону Савријеву из Азербејџана, да би у категорији до 54 кг Сара Ћирковић бриљантним наступом победила Јулију Kороли из Молдавије.

Драгана Јовановић је у жестокој борби, у категорији до 52 кг, савладала Белорускињу Јулију Апанасович, а Анђела Бранковић у категорији до 57 кг била је боља од представнице Турске Kахраман Есре Јулдиз.

У вечерњој сесији Наталија Шадрина је у категорији до 60 кг победила Мирославу Јединакову из Словачке и за пласман у полуфинале бориће се са светском и олимпијском шампионком Иркињом Kели Ен Харингтон.

Тријумфални поход Српкиња наставила је Милена Матовић у категорији до 66 кг победом против Шахлу Алахвердијеве из Азербејџана за полуфинале и нову медаљу.

У категорији до 63 кг српска репрезентативка Kристина Kалухова декласирала је Ану Јулију Јени из Швајцарске и тиме обезбедила 10. сигурну бронзу за Србију на овом шампионату.

Уследио је први пораз за женски српски тим на овом шампионату, у категорији до 70 кг Анастасија Лукајић изгубила је од Белорускиње Арине Данилчик.

За крај четвртиналног дана Николина Гајић је у категорији до 75 кг савладала је Габријелу Стонкуте из Литваније и тиме донела 11. осигурану бронзу за Србију, девету у женској конкуренцији.

Седми дан такмичења доноси девет мечева наших боксера, који ће се борити за пласман у полуфинале и медаље.

image
VV inauguration
banner