Спорт

РТ Балкан на Европском првенству у боксу: Браћа и сестре Срби и Руси "покорили" турнир

Београд је поново европски боксерски центар, а такмичари и такмичарке из Србије и Русије остварили су сјајне резултате у досадашњем току турнира
РТ Балкан на Европском првенству у боксу: Браћа и сестре Срби и Руси "покорили" турнир© РТ Балкан / Јелена Марковић

Преко 400 такмичара из 35 држава, налази се у Београду, где учествују на шампионату Европе у боксу.

Српски и руски боксери и боксерке, остварили су сјајне резултате и покупили велики број медаља.

"Могу да се похвалим на томе да имамо троје држављана Русије и зовемо их нашом браћом и сестрама и они поносно носе нашу заставу. Изјавили су да је то једина застава и химна, поред Руске, коју би радо носили", рекао је Аднан Бајрамовић, потпредседник Боксерског савеза Србије.

Српска боксерке Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Кристина Калухова освојиле су златне медаље на шампионату Европе у Београду, чиме су Србији донеле 20. медаље на турниру.

"Следеће године првенство је у Новом Пазару, то ће бити преседан да се у једном релативном малом месту, одржава толико битна манифестација и наша држава ће тако направити велики корак", додао је Бајрамовић.

Говорио је потпредседник савеза и о томе колико је битно да руски спортисти имају где да чују своју химну и виде своју заставу.

"Као неко ко је млад отишао у Русију из Србије, знам колико је важно за руске спортисте да учествују на овом првенству, да виде своју химну и заставу и поносан сам на нашу државу, што им је то омогућула", изјавио је потпредседник савеза.

"Захвалио бих се Умару Кремљову, председнику светске боксерске федерације, за његова улагања и пажњу које пружа боксу широм света. Такође, господину Ненаду Боровчанину, за сав рад и душу које је унео у боксерски савез Србије, као и подршку коју добијамо од државе Србије и председника Александра Вучића."

"Пожелео бих свим спортистима, који ће се борити на будућим такмичењима, много среће и успеха, да наставе као што су се борили и овде, у Србији, код своје куће", закључио је Бајрамовић.

image