Спорт

Новак први на свету до краја Ролан Гароса – у Риму прави залиху, а онда оно главно!

Новак Ђоковић је у 2024. години одиграо тек четири турнира и на њима забележио учинак од 11 победа и четири пораза
Новак први на свету до краја Ролан Гароса – у Риму прави залиху, а онда оно главно!Getty © Clive Mason / Staff

Упркос слабом старту сезоне, најбољи тенисер света је и даље на челу АТП листе и због других дешавања на Туру, на тој позицији ће сигурно остати макар до 10. јуна!

То значи да ће Ђоковић бити најбољи тенисер света бар док не стигне до бројке од 428 седмица на врху, чак 118 недеља више него некадашњи рекордер Роџер Федерер.

У овом је Ђоковић успео иако није играо од Монте Карла, пошто су његови главни ривали у Мадриду имали доста проблема. Јаник Синер је због повреде морао да преда четвртфинални меч без борбе, а у истој рунди испао је и Карлос Алкараз.

Управо су њих двојица током претходних дана потврдили да неће играти на мастерсу у Риму, како би се припремили за наступ на Ролан Гаросу, који стартује крајем маја.

Како је то случај, онда и Ђоковић још неко време не мора да брине за челну позицију на АТП листи.

Још раније је обезбедио да ће бити први носилац на Ролан Гаросу, а сада је јасно да ће ту и остати до завршетка турнира. У Риму ће ускоро бранити 180 бодова из прошле сезоне када је стигао до четвртфинала, па би добрим наступом могао да повећа бодовну предност пред други гренд слем сезоне.

А тамо ће Новак опет бранити титулу и свих 2.000 бодова, па ће тада бити изузетно озбиљан задатак пред њим да се одржи на челу АТП каравана. Али то њему одавно није важно - приоритет је 25. гренд слем трофеј!

image