Спорт

Тонија Надала боли што је Новак најбољи: Он никад није живео нормалним животом

Стриц легендарног тенисера и његов некадашњи тренер као да покушава да прекроји историју и кроз изговоре објасни зашто је Ђоковић надмашио и Федерера и Надала
Тонија Надала боли што је Новак најбољи: Он никад није живео нормалним животомGetty © Tim Clayton - Corbis / Contributor

Настављају се неумесни коментари Тонија Надала на рачун Новака Ђоковића, пошто је стриц легендарног шпанског тенисера поново на перфидан начин "прозвао" Србина.

Искусни стручњак, који од 2017. није тренер свог братанца, рекао је да је Ђоковић постигао све што јесте највише због тога што "не живи нормалним животом", као његови ривали.

"Мислим да је Новака Ђоковића мотивисала жеља да напише причу, да постане најбољи играч у историји, док је Рафа са друге стране увек живео сасвим нормалним животом. Рафа игра тенис, али нормално живи, једе, игра фудбал и бави се другим активностима. Сећам се једног тренинга када нам је његов менаџер пребацио како Рафа није професионалан, а мој одговор је био да ни не желим да то буде, већ да је довољно само да даје све од себе када је на терену и да у слободно време може да живи као сваки други човек", каже Тони.

По њему, Новак је био далеко концентрисанији на детаље, отуда је тако дуго на самом врху светског тениса.

"За разлику од Рафе, Новак веома пази шта једе, како проводи слободно време и има потпуно другачију визију од Рафе и Роџера. На крају, сва тројица су желели да буду најбољи икада, а у тој причи је најважније било то колико су спремни да се жртвују", закључио је Тони Надал.

image