Спорт

РТ Балкан са Фјодором на улицама Београда - икона Светог Ђорђа за највећег борца у историји

Легендарни Фјодор Владимирович Јемељаненко је у Србији, где промовише Европско првенство у самбоу. Редакција портала РТ Балкан била је на улицама Београда са највећим борцем свих времена, а том приликом уручила поклоне који симболизују пријатељство српског и руског народа, о којем је причао и сам Јемељаненко

Јемељаненко је у Београду показао ону своју страну коју многи његови противници нису могли да виде и која не излази пречесто на површину.

Након интервјуа са највећим борцем у историји, који ћете ускоро ексклузивно моћи да читате на нашем порталу, редакција портала РТ Балкан уручила му је неколико поклона.

Манастирска ракија је измамила осмех на лице руског борца, али се највише обрадовао икони Светог Ђорђа, коју је пољубио и прекрстио се.

Јемељаненко је још једном показао да је православље један од стубова у његовом животу.

Причао је Фјодор о томе колико је Србија значајна за његов живот, колико му је драга и колико је воли.

"Србија је моја вољена земља. Много сам путовао по Србији, посећивао светиње и манастире. Српски народ је много страдао. Русија је моја родна земља, али волим Србију", рекао је Јемељаненко.

Један од најбољих бораца у историји је са доста емоција истицао посебну везу између српског и руског народа.

"Ниједан народ не воли Русију као Срби, постоји посебна веза између наших народа. Зато постоји фраза да су Руси и Срби браћа заувек."

image