Спорт

Чувени ММА борац у Београду: Постоји посебна веза између наших народа - Руси и Срби браћа заувек!

Фјодор Јемељаненко налази се у Београду као специјални гост Европског првенства у самбу, а на конференцији за медије рекао је да му је Србија вољена земља, иако је рођен у Русији
Чувени ММА борац у Београду: Постоји посебна веза између наших народа - Руси и Срби браћа заувек!© Antonio Ahel/ATAImages

Фјодор Јемељаненко специјални је гост Европског првенства у самбу, које ће се од 9. до 12. маја одржати у Новом Саду, а на конференцији за медије у Београду говорио је о томе колико воли нашу земљу.

"Србија је моја вољена земља. Много сам путовао по Србији, посећивао светиње и манастире. Српски народ је много страдао. Русија је моја родна земља, али волим Србију", рекао је Јемељаненко.

Некадашњи шампион Русије у џудоу, али и светски самбо првак у тешкој категорији истакао је да радо долази у Србију.

Дан пре почетка такмичења, чувени руски борац посетио је Храм Светог Саве.

Јемељаненко је још једном истакао посебну везу између српског и руског народа.

"Ниједан народ не воли Русију као Срби, постоји посебна веза између наших народа. Зато постоји фраза да су Руси и Срби браћа заувек."

Јемељаненко се сматра једним од најбољих бораца у историји ММА, а надимак "последњи цар" довољно говори о квалитету и статусу руског шампиона.

На Европском првенству у самбу очекује се учешће бораца из 30 земаља.

За такмичаре у комбат самбу Европско првенство ће бити један од квалификационих турнира за Светске игре које се одржавају 2025. године у Ченгдуу (Кина).

image