Спорт

Анђушић зна да нешто није ваљало: Рекао бих штошта, али боље да задржим за себе

Кошаркаши Партизана доживели су тежак пораз у финалној серији АБА лиге, пошто их је Црвена звезда победила у све три утакмице
Анђушић зна да нешто није ваљало: Рекао бих штошта, али боље да задржим за себеGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Тиме црно-бели нису успели да одбране трофеј освојен прошле сезоне, а једна од малобројних светлих тачака у њиховој игри био је Данило Анђушић.

Стрелац 13 поена, одржавао је Партизан у игри, али то није било довољно за црно-беле да продуже финалну серију макар на четврту утакмицу.

"Не знам шта да кажем... Целу серију, осим прве утакмице, нисмо играли како треба. Звезда је то искористила, дошла до титуле. Резултат од 3-0 није реалан. Имали смо тим за веће резултате, нешто није штимало. То је то, не знам шта бих рекао више", рекао је Анђушић, који је био једини играч црно-белих који је по завршетку меча разговарао са новинарима.

На питање шта је био проблем у трећој утакмици није могао да пронађе прави одговор.

"Не знам. Много ми је тешко да размишљам о томе у овом моменту. Није лако када се овако изгуби серија за титулу. Биће времена да се погледа видео. Да ли ће значити или не, то је друга ствар. Биће времена за анализу, очигледно нешто није ваљало. Нисмо успели да преломимо када смо имали предност и да доведемо меч у своју корист."

Због инцидента који се догодио на дан утакмице Џејмс Нанели није играо трећи меч.

"Фалио нам је, цела та ситуација што се догодила, потпуно непотребна... Недостаје нам сваки играч, повређени су и Копривица и Јарамаз. Одлука о Нанелију била је на нивоу клуба, не знам ко је одлучио, фалио је. Знали смо каква ће ситуација бити, није играо. Требало је да 'збијемо редове' и да одиграмо најбоље могуће. Нисмо успели и то је то."

Упитан је и да ли је тај инцидент и то што се током дана само причало о сукобу Нанелија и Стефана Лазаревића пореметило тим.

"Искрено, штошта бих рекао што се тиче тог инцидента. Боље да задржим за себе", поручио је Данило Анђушић.

image