Спорт

Скандал на дан финала - Нанели ударио Лазаревића, Звезда тражи дисквалификацију

КК Црвена звезда је на свом званичном сајту објавила и фотографије Стефана Лазаревића са повредама с леве стране лица задобијене уочи тренинга
Скандал на дан финала - Нанели ударио Лазаревића, Звезда тражи дисквалификацијуGetty © DeFodi Images / Contributor

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је у недељу да је играч Партизана Џејмс Нанели физички напао и ударио кошаркаша црвено-белих Стефана Лазаревића пре почетка тренинга у Београдској арени.

Партизан и Звезда у недељу од 20.30 играју трећи меч финала АБА лиге у ком су црно-бели домаћини, а црвено-бели су се поводом инцидента огласили саопштењем.

"Црвена звезда обавештава јавност да је у недељу у преподневним часовима, играч нашег првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као 'тешке телесне повреде' након физичког напада од стране играча Партизана Џејмса Нанелија. Инцидент се догодио пре почетка преподневног тренинга нашег тима у Београдској арени, а том приликом Лазаревић је задобио повреде", наводи се у саопштењу Црвене звезде, која је на свом званичном сајту објавила слике са повредама Лазаревића.

Црвена звезда је у саопштењу навела да најоштрије осуђује овај акт кошаркаша Партизана.

"Због тежине повреде очекујемо реакцију МУП-а који у овим тренуцима узима изјаве и врши увиђај, али и правосудних органа и судова, јер се ово дело по Кривичном Закону Републике Србије води као 'наношење тешких телесних повреда'. Такође, очекујемо и хитну реакцију АБА лиге на инцидент који је незабележен у историји ове лиге и са оваквим последицама", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

"Црвена звезда је упозоравала на детаље са претходних утакмица који нису санкционисани од стране судија током мечева, али и дисциплинских органа лиге накнадно, а један од тих детаља је ударање и дављење Нанелија на утакмици број два управо на нашем играчу Лазаревићу. Овај напад превазилази све границе спорта и нормалног, и очекујемо хитне реакције свих одговорних", наводе из Црвене звезде.

Црвено-бели су навели да су хитно поднели дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, спортском директору Милији Војиновићу, као и дисциплинском судији и осталим органима лиге.

"Очекујемо да Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења. У супротном та утакмица не може и неће бити регуларна, и не може се осигурати безбедност у утакмици и свих актера исте од тежих инцидената", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Иначе, Звезда води 2:0 у серији која се игра на три победе.

image