Спорт

Обрадовић: На неке ствари се не може утицати, сигуран сам да Партизан остаје у Евролиги

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је након пораза у финалној серији АБА лиге, да његов тим, али и читава АБА лига, морају да напредују и науче много из ове сезоне
Обрадовић: На неке ствари се не може утицати, сигуран сам да Партизан остаје у Евролиги© ABA liga/Dragana Stjepanović

Партизан је и у трећем мечу финалне серије уписао пораз против Црвене звезде.

Црно-бели су тако остали без трофеја у овој сезони, у којој су препустили трон регионалног првенства "вечитом" ривалу.

Након финалне серије, Жељко Обрадовић дотакао се како терена, тако и ситуација ван њега.

"Честитам екипи Звезде на титули у АБА лиги. Мислим да смо пробали да дамо све од себе, али у овим околностима у којима смо, близу смо то и урадили. На ситуације у којима смо били, поготово након прве утакмице, не можете да утичете. Надам се да ће сви бити паметнији и искуснији, а ми први сигурно", први су утисци Обрадовића након меча.

Говорио је искусни стручњак о инциденту у којем су се нашли Нанели и Лазаревић.

"Ја сам био изненађен кад су дошли у канцеларију и рекли ми шта се десило. Завршили смо тренинг раније управо из разлога да не би долазило до тога да се виђамо. Наравно да нисам размишљао о оваквим ситуацијама. Ко је крив, како је започето и све остало је небитно. Стравично је ружна слика. Нисам улазио на сајтове и снимке и мука ми је било када сам чуо да је дошло до тога."

"Одлука да Нанели не буде у тиму је била моја. Чуо сам да је провео време у полицијској станици и моје мишљење је било да он није спреман да игра. Стојим иза те одлуке, немам разлог да му не верујем у то што ми је испричао, али свако мора да одговара за своје поступке. Постоје органи који ће испитати целу ситуацију, ја не бих даље улазио у њу. Колико ја знам, Лазаревић је изванредан момак и жао ми је што је дошло до ове ситуације. Жао ми је што се пред финале причало о инциденту и то је нешто што је добило толико значаја и простора", изјавио је тренер Партизана.

"Ми смо прошле сезоне били шести у Евролиги, а они 11. Ове године смо ми 11, а они 16. Сигурно да и то нешто говори", поручио је тренер Партизана.

Имао је Обрадовић поруку за своје играче, али и за челнике АБА лиге.

"Била је ово велика школа за нас, али мислим да АБА лига уколико жели да напредује, да мора да среди неке ствари. Очигледно неке ствари фале, опет смо били на један посед. Ипак, опет додајем да се на неке ствари није могло утицати."

Упитан да ли брине о томе да ли ће црно-бели и наредне сезоне играти у Евролиги, Обрадовић је имао кратак и јасан одговор.

"Убеђен сам и сигуран сам да ће Партизан играти и наредне године у Евролиги. То треба свима да буде јасно, да Партизан по свему заслужује да игра Евролигу и наредне сезоне и надам се да ће челници такмичења то препознати и тако одлучити", закључио је Обрадовић.

image