Спорт

Кадети Србије желе у полуфинале Еура: Да будемо најбољи када је најпотребније

Сигуран сам да су момци свесни да не смеју да постоје падови у игри уколико желимо да прођемо даље. Нисмо калкулисали да ли ћемо играти против Данске или Аустрије, јер су обе екипе биле наш потенцијални ривал у четвртфиналу, изјавио је селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије (У17) Јован Дамјановић уочи меча четвртфинала Европског првенства против селекције Аустрије
Кадети Србије желе у полуфинале Еура: Да будемо најбољи када је најпотребнијеGetty © Piaras Ó Mídheach - Sportsfile / Contributor

Фудбалери Србије и Аустрије играће у среду од 19.00 часова на "АЕК Арени" у Ларнаки у четвртфиналу Европског кадетског првенства.

"Пре свега ме радује што смо на утакмици против Чешке успели да одморимо неке играче, неке да сачувамо од картона, да направимо одређени баланс, тако да сви буду подједнако оптерећени, а са друге стране и спремни за сутрашњи дуел. Можемо да унапредимо одређене сегменте, посебно у завршници утакмице, да играмо нашу игру до самог краја, како се одређене грешке не би понављале, које су нам свакако за наук. Мислим да можемо да будемо бољи и да темпирамо форму тако да наша најбоља утакмица буде баш сутра против Аустрије", рекао је Дамјановић за званични сајт ФСС.

Он је истакао да српски тим анализира противника у четвртфиналу.

"Анализирамо противника, као и све претходне, покушавамо да се прилагодимо на најбољи могући начин. Мислим да имамо добар ростер, добре момке пре свега, заједништво и веру које су нас и довеле до овога, екипа то зна. Трудићемо се да будемо још доследнији, да још више верујемо и будемо најбољи када је то најпотребније", додао је селектор Србије.

Млади фудбалер Србије Михајло Цветковић изјавио је да је његов тим напорно радио да би дошао до позиције да се бори за полуфинале континенталног такмичења.

"Верујемо једни у друге, то је наша највећа снага. Свесни смо да неће бити лако, као што није било лако изборити пласман међу осам најбољих репрезентација у Европи, али оно што са сигурношћу могу да кажем јесте да ћемо оставити срце на терену, да ћемо дати све од себе да сутра победимо и направимо још један искорак. Имамо добру атмосферу унутар екипе, желимо да то пренесемо на терен још једном и изборимо пласман у полуфинале", рекао је Цветковић.

image